Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Running Wild - Live At Metalmania 1987 [04.04.1987] [bootleg] (1987)
Metal Area - Extreme Music Portal > Releases Area / Релизы > Archive
kotekpsotek

*Artist: Running Wild
*Album: Live At Metalmania 1987 [04.04.1987] [bootleg]
*Year: 1987
*Genre: Heavy/Speed/Power Metal
*Country: Germany
*Format: mp3@CBR192kbps
*Size: 77MB

Tracklist:
01. Under Jolly Roger
02. Genghis Kahn
03. Raise Your Fist
04. Merciless Game
05. Land of Ice
06. Diabolic Force
07. Branded & Exiled
08. Gods of Iron
09. Iron Heads
10. Chains & Leather
Total playing time: 56:01

Extended info
Live at Metalmania 1987, Spodek, Katowice, Poland, 04.04.1987

[ Hidden Text ]
istukan
kotekpsotek, skąd to masz? 17.gif
kotekpsotek
hehe smile1.gif swojego czasu szukałem wszelakiej polskiej muzyki, którą mam na analogach, kasetach w formie mp3. po długich poszukiwaniach znalazłem metalmanie, a przy okazji, na którymś z forów, znalazłem właśnie te 3 bootlegi smile1.gif jakość kijowa, ale to kawał historii! moja pierwsza metalmania to 1990, wiec mam wielki sentyment do tego co było przedtem i czego nie miałem prawa widzieć. niebawem powinna się pojawić wrzutka z metalmanią 1988 i 1989 smile1.gif znalazłem też przypadkiem skany pierwszych thrash'em all'i :D wprawdzie mam je papierowe, ale to już strzępy...
istukan
ЦИТАТА(kotekpsotek @ Jan 8 2010, 16:35:42) <{POST_SNAPBACK}>
hehe smile1.gif swojego czasu szukałem wszelakiej polskiej muzyki, ktуrą mam na analogach, kasetach w formie mp3. po długich poszukiwaniach znalazłem metalmanie, a przy okazji, na ktуrymś z forуw, znalazłem właśnie te 3 bootlegi smile1.gif jakość kijowa, ale to kawał historii!

Kurcze, musze te linki nadesłać kolegowi ktуry tam był!

ЦИТАТА

moja pierwsza metalmania to 1990, wiec mam wielki sentyment do tego co było przedtem i czego nie miałem prawa widzieć.
Ufff, jesteś starym zawodnikiem! smile3.gif
Ja niestety nie miałem tyle szczęścia by zobaczyć własnie te edycje.
Ciekawe, czy to było w ogуle nagrywane na video? Z chęcią (i to wielką) bym nabył to na DVD jakby ktoś to wydał.

ЦИТАТА

niebawem powinna się pojawić wrzutka z metalmanią 1988 i 1989 smile1.gif

Eeee, mam Protectora z 89-ej MM. 11.gif Klimat - nie do podrobienia!

ЦИТАТА
znalazłem też przypadkiem skany pierwszych thrash'em all'i :D wprawdzie mam je papierowe, ale to już strzępy...

Też mam tego w cholere. Brakuje mi może z 5 numerуw...
I to nie sa strzępy a prawdziwy underground! 15.gif
kotekpsotek
mówiąc strzępy chodziło mi o to, że są już mocno zniszczone smile1.gif jak chcesz mogę Ci je wystawić na serwer w PDF.

a wrzucałeś tutaj tego Protectora? chętnie posłucham, strasznie ich lubię smile1.gif

ja mieszkam blisko Spodka, więc nie podarowałbym sobie, gdybym nie zaliczał wtedy tych koncertów :D

nie wiem czy były na video kręcone te stare, wiem, że na pewno wszystko było zgrywane z konsolety, ale skoro do teraz nikt tego nie wykorzysał, to pewno poszło już w zapomnienie.
istukan
ЦИТАТА(kotekpsotek @ Jan 8 2010, 18:10:01) <{POST_SNAPBACK}>
mуwiąc strzępy chodziło mi o to, że są już mocno zniszczone smile1.gif jak chcesz mogę Ci je wystawić na serwer w PDF.

Dzieki ale wole pisma czytac lezac na lozku a nie gapic sie w monitora. 15.gif

ЦИТАТА

a wrzucałeś tutaj tego Protectora? chętnie posłucham, strasznie ich lubię smile1.gif
Nieeee, cos ty. Dalem obietnice gosciowi (ktory osobiscie to nagrywal) ze dalej ta kopia nie pojdzie. Takie rzeczy to grzech w internet pulac. Jest to cos co osobiscie w rence sie daje.
Protector'a tez lubie. Ubostwiam kurwa! Tak to lepej brzmiec bedzie 1488.gif
Sluchaj, skoro byles na tej MM w 90 roku to kurcze widziales Protector na zywo!!! Bo grali chyba 2 razy - w 89 i 90 roku, co?
ЦИТАТА

ja mieszkam blisko Spodka, więc nie podarowałbym sobie, gdybym nie zaliczał wtedy tych koncertуw :D

Tylko pozazdroscic.

ЦИТАТА
nie wiem czy były na video kręcone te stare, wiem, że na pewno wszystko było zgrywane z konsolety, ale skoro do teraz nikt tego nie wykorzysał, to pewno poszło już w zapomnienie.

Ten moj boot to byl stosunkowo niedawno przegrany na cd-r. Moze jakies 3-4 lata temu. Sporo rzeczy lezy jeszcze w szufladach. smile1.gif
kotekpsotek
no tak, w szufladach Dziuby to nawet nie chce wiedzieć co się kryje, ale jak znam życie jest tego sporo smile1.gif

gazetki też preferuje w formie nieelektronicznej, że tak to ujmę smile1.gif

tak, w 1990 grał Protector, i chyba stąd ta miłość dozgonna smile1.gif no to zapodałeś mi wisienkę z tortu, której zjeść nie mogę smile1.gif ale (nie)rozumiem, słowo to słowo smile1.gif jednak jeśli kiedyś zmienisz zdanie w sprawie Pro to daj znać :D

tu masz pełną rozpiskę metalmanii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metalmania
istukan
ЦИТАТА(kotekpsotek @ Jan 8 2010, 19:11:00) <{POST_SNAPBACK}>
tak, w 1990 grał Protector, i chyba stąd ta miłość dozgonna smile1.gif

Jak sie sami przyznali w jednym z wywiadow, koncerty na MM byly najlepsze w ich karierze. Wierze mu bo widzialem polska publicznosc w "akcji". 15.gif

ЦИТАТА

no to zapodałeś mi wisienkę z tortu, której zjeść nie mogę smile1.gif ale (nie)rozumiem, słowo to słowo smile1.gif jednak jeśli kiedyś zmienisz zdanie w sprawie Pro to daj znać :D
Powiem Ci tak: zapytam goscia o pozwolenie zrobienia kopii.
Sciagnalem juz ten boot i tu masz jeszcze jedna wisienke - Protector jest w duuuuuuuzo lepszej jakosci! smile3.gif

ЦИТАТА

tu masz pełną rozpiskę metalmanii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metalmania

Dzieki.
Luka
Proshe pana podac normalni link fear.gif
kotekpsotek
no tak, kiedyś metalmanie to była niesamowita impreza. było bardzo mało dużych koncertów, wiec do Spodka na metalmanię przychodziło po 10.000 ludzi! oczywiście były też w innych miejscach: hala Huty Baildon w Katowicach (jużwyburzona), w Zabrzu, etc., ale te w Spodku były wtedy najlepsze! teraz to już nie to samo, przychodzi po 3-5 tysięcy, ale też czasy inne, koncertów dużych i małych zatrzęsienie, tylko kasy brak...

wiem, że jakość tych bootlegów jest kiepska, ale są smile1.gif

Luka, link na MU działa bez problemu...
istukan
ЦИТАТА(kotekpsotek @ Jan 9 2010, 11:19:43) <{POST_SNAPBACK}>
no tak, kiedyś metalmanie to była niesamowita impreza. było bardzo mało dużych koncertуw, wiec do Spodka na metalmanię przychodziło po 10.000 ludzi!

W bylym ZSSR tego w ogole nie bylo. Z pierwszych, takich duzych rzeczy, to w roku 90-ym, w Moskwie - Ozzy, Motley Crue, Cinderella, Bon Jovi. Ale to nieco inne granie. No i ten, legendarny juz, rok pozniej w Tuszyno z AC/DC na czele.
Wracajac do MM (i Protector'a smile1.gif ) przypomnialem sobie ze w jakims z wywiadow, muzycy przyznawali sie ze nigdy wiecej nie zagrali dla takiej ilosci tlumu.
Przesluchalem wczoraj w calosci tego boota, no i rzeciwiscie jakosc kulawa ale przynajmniej da sie rozpoznac utwory. Mysle ze brzmienie dalo by sie poprawic przy odpowiednim zabiegu. Fajnie mi sie sluchalo Branded & Exiled. Lubie takie zabawy z publicznoscia. smile1.gif Nabralem apetytu i pozniej na deser zapodalem se dwojke i troke z analogu. Massacra!
P.S. Jak masz skladanke Running Wild "20 years in History" to w srodku ksiazeczki znajdziesz kilka zdjec wlasnie z MM.
kotekpsotek
heh, wielkie dzięki za garść wspomnień smile1.gif sam miło wspominam moje początki koncertowe, a najmilej chyba koncert Napalm Death / Samael / Smirnoff w 1991 we Wrocławiu smile1.gif masakra, jak sobie przypomnę ile człowiek miał wtedy zdrowia :D teraz remontują mi stadion śląski i wszystkie duże imprezy przeniosły się do Warszawy... w czerwcu Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth, zbieram już kasę smile1.gif
istukan
Widzialem ten zestaw -Napalm Death / Samael / Smirnoff- za prawie 2 tysiaca kilometrow od Wrocka. Zresta byl to pierwszy moj wypad na tak zacna impreze. Pierwsza gume tez tam dostalem. smile1.gif
ЦИТАТА
w czerwcu Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth

4 banki za jednego slayer'a troche za duzo. Za te kase to lepej se ze 4 porzadnych vinyla sprawie. genius.gif
kotekpsotek
QUOTE(istukan @ Jan 9 2010, 17:42:13) <{POST_SNAPBACK}>
Widzialem ten zestaw -Napalm Death / Samael / Smirnoff- za prawie 2 tysiaca kilometrow od Wrocka. Zresta byl to pierwszy moj wypad na tak zacna impreze. Pierwsza gume tez tam dostalem. smile1.gif

pamiętam, że Hala Ludowa była tak przegłośniona, że mi uszy kilka dni do normy wracały :D a rano po wyjściu z pociągu miałem godzinę na śniadanie i do liceum zapylałem smile1.gif potem Napalm widziałem jeszcze 4 razy, ale jakoś tak najmilej ten Wrocław wspominam smile1.gif

4 banki za jednego slayer'a troche za duzo. Za te kase to lepej se ze 4 porzadnych vinyla sprawie. genius.gif

Prawdę mówiąc to z tego składu najchętniej bym zobaczył Anthrax, bo resztę wdziałem. Nowy Slayer i nowa Metallica zdecydowanienie są moimi ulubionymi płytami... ale koncert jako całość mocno mnie korci.

[ Hidden Text ]
istukan
ЦИТАТА
Nowy Slayer i nowa Metallica zdecydowanienie są moimi ulubionymi płytami...

Kurwa, przeczytalem jak "zdecydowanie". 1488.gif Co do Slayer to nic dziwnego, ale Metallica.... Nie rozumiem ludzi uwielbiajacych dokonania Metallica sprzed 20 lat.
kotekpsotek
QUOTE(istukan @ Jan 11 2010, 09:50:26) <{POST_SNAPBACK}>
Kurwa, przeczytalem jak "zdecydowanie". 1488.gif Co do Slayer to nic dziwnego, ale Metallica.... Nie rozumiem ludzi uwielbiajacych dokonania Metallica sprzed 20 lat.

TAK MIAŁO BYĆ: Nowy Slayer i nowa Metallica zdecydowanie NIE są moimi ulubionymi płytami... smile1.gif

dla mnie Metallica skończyła robić dobre rzeczy po And Justice For All i nawet nie przeszkadzał mi ten wyciszony kiepski bass Newsteda smile1.gif nowe płyty były jak poszukiwanie nowych i olanie starych fanów. niby ostatnia płyta była ukłonem w strone starego grania, ale mastering jest dla mnie niezrozumiały, kakofoniczna tafla dźwięku strasznie męcząca uszy, nie lubie przegłośnionych płyt...
istukan
Nie zasmiecajmy watku o takiej wspanialosci jak Running Wild gownem jakim jest Metallica. 22.gif
A propos, Running Wild grali chyba tylko raz w Polsce, nie?
kotekpsotek
sie poprawie apropos zasmiecania :D

z tego co pamietam grali raz tylko, choć oczywiście mogę się mylić...
istukan
Tez tak mi sie wydaje. Slyszalem ze byly proby zaprosic RW do Polski, ale pan Kasparek za duzo zyczyl za wystep. Szkoda.
kotekpsotek
QUOTE(istukan @ Jan 11 2010, 15:41:46) <{POST_SNAPBACK}>
Tez tak mi sie wydaje. Slyszalem ze byly proby zaprosic RW do Polski, ale pan Kasparek za duzo zyczyl za wystep. Szkoda.

no niestety, główny problem z koncertami polega chyba na tym, że nie ma żadnego rozróżnienia cenowego i dla mnie to ciężka sprawa wydać na koncert dokładnie tyle samo co komuś mieszkającemu np. w Anglii i zarabiającemu 10 razy tyle :/
istukan
No tak, racja. No i sama sprawa koncertow: organizatorzy narzekaja na mala frekwencje, ludzie na wysokie ceny. Ale prawda jest taka, ze teraz juz nikomu na tych koncertach nie zalezy.
Osobiscie zaluje jednego, ze wiekszosc swoich "bochaterow" zobaczylem teraz a nie wtedy.
Vastich
почитал комменты, называется 1488.gif
istukan
15.gif
gorebach
ЦИТАТА(Vastich @ Jan 12 2010, 09:13:14) <{POST_SNAPBACK}>
почитал комменты, называется 1488.gif

1488.gif
Некоторые слова даже гугл-переводчик не разбирает, видать польский слэнг crazy.gif
kotekpsotek
QUOTE(istukan @ Jan 11 2010, 18:38:34) <{POST_SNAPBACK}>
No tak, racja. No i sama sprawa koncertow: organizatorzy narzekaja na mala frekwencje, ludzie na wysokie ceny. Ale prawda jest taka, ze teraz juz nikomu na tych koncertach nie zalezy.
Osobiscie zaluje jednego, ze wiekszosc swoich "bochaterow" zobaczylem teraz a nie wtedy.

a tu masz rację, taka paranoja naszych czasów, kocertów zatrzęsienie, ceny coraz wyższe, więc nie ma się co dziwić, że frekwencja tak marna... już nawet koncerty w klubach mają ceny zaporowe :/

ja na szczęście sporo widziałem dawno temu. przerwę miałem pod koniec lat 90-tych, brak kasy, szkoła i takie tam smile1.gif
aniolek
Toście się rozpisali smile1.gif Niech zgadnę bootlegi znalazłeś na DD? Overkill/Running Wild/ Helloween?
kotekpsotek
o dziwo (za przeproszeniem) nie smile1.gif jedno miałem od dawna, a dwa pozostałe znalazłem przypadkiem na jednej stronce zza wschodniej granicy smile1.gif DD dawno nie przeglądałem, czasu brak, i aż boje sie pomysleć ile mam zaległości smile1.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.